Ce inseamna drenaj limfatic?
Sistemul limfatic este cel de-al doilea sistem circulator existent in corpul uman, alaturi de cel sangvin. El este responsabil de colectarea lichidului interstitial si grasimile. Lichidul interstitial este compus din apa si alte substante pe care le elimina celulele ca rezultat al metabolismului sau datorita presiunii exercitate de sistemul sangvin. Acesta trebuie colectat si eliminat din spatiul intercelular, altfel riscam “sa ne umflam”. Operatiunea este realizata de sistemul limfatic si se numeste drenaj limfatic.
Drenajul limfatic ca terapie de remodelare corporala este sub forma unei sedinte de masaj de cca 45 minute sau a unei sedinte de electrostimulare cu aparatele ce pot efectua aceasta procedura. Terapia este indicata pentru reducerea celulitei, adepunerilor de grasime, detoxifierea organismului, reducerea edemelor si stimularea sistemului imunitar.
Cum actioneaza drenajul limfatic
In urma proceselor metabolice normale ale corpului uman rezulta o serie de toxine si radicali liberi care se acumuleaza in celulele grase. In mod normal acestia sunt preluati de sistemul limfatic, care are rol de curatare a organismului. Atunci cand nu se intampla apare incarcarea cu clichide a celulelor adipoase si umflarea lor. Mai departe se schimba structura tesutului conjunctiv subcutanat si este afectat stratul superficial al pielii.
Drenajul limfatic combinat cu sedintele de electrostimulare contribuie la micsorarea circumferintei si diminuarea celulitei. Terapeutii specializati in remodelare corporala mai numesc drenajul limfatic si “moartea celulitei”.
Drenajul limfatic cu Perfect Press
Aparatul Perfect Press aflat in dotarea salonului efectueaza masaj (drenaj) limfatic si contrinuie la deblocarea ganglionilor limfatici, elimina stazele, reduce circumferinta, normalizand circulatia venoasa si limfatica. Principalul sau rol este acela de a drena din organism continutul eliberat de celulele adipoase distruse de cavitatie.
Perfect Press este aparatul ideal pentru persoanele cu probleme circulatorii, care retin apa in tesuturi, care au celulita, edeme sau insuficienta a circulatiei microperiferice.
Beneficiile drenajului limfatic
Sedintele de drenaj limfatic sunt foarte importante in procesul de slabire. Prin stimularea circulatiei in sistemul limfatic se obtin o serie de efecte benefice:
- stimularea circulatiei venoase si limfatice
- eliminarea celulitei
- prevenirea varicelor
- prevenirea tromboflebitei
- eliminarea edemelor posttraumatice
- eliminarea edemelor postoperatorii
- indepartarea spasmelor si a durerilor musculare
Drenajul limfatic duce la disparitia edemelor
Cauzele de aparitie a edemelor se impart in 2 grupe principale: productie de lichid interstitial mai mare decat poate prelua sistemul limfatic ori blocaj pe traseul vaselor limfatice. In oricare din aceste situatii este necesara efectuarea de sedinte de drenaj limfatic pentru eliminarea lichidului dintre celule.
Drenajul limfatic combate efecte sedentarismului
Ca urmare a unui regim de viata sedentar muschii se atrofiaza, caloriile nuse mai consuma ci se depun in celulele adipoase, sistemul limfatic nu dreneaza suficient. In aceste conditii, tesutul subcutanat va retine apa, iar in combinatie cu stratul deja existent de celule grase apare celulita. Aceasta se poate observa cu precadere la suprafata pielii coapselor, feselor, soldurilor si abdomenului. Sedintele de drenaj limfatic efectuate in salon stimuleaza circulatia limfatica, iar electrostimularea previne atrofierea muschilor, impreuna reducand efectele sedentarismului.
Se recomanda ca drenajul limfatic sa fie efectuat in ritmul de 1 sedinta/saptamana.
Contraindicatii drenaj limfatic
Astm brosic, diabet, epilepsie, tromboflebita, hipertrigliceridemie, nivel ridicat de colosterol in familie, sindromul lipazei lipoproteinice, persoane cu stimulator cardiac, alergie la pesticide , ierbicide sau fosfate organice, persoane care au primit tratament pentru hipertrigliceridemie, hernie abdominala, existenta cicatricelor sub pielelea zonei tratate, boli cronice ca: probleme cardiace grave, afectiuni vasculare grave , cancer, tumori, boli de piele, pietre la vezica biliara, chisturi ovariene sau fibroame. steatoza hepatica sau orice afectiune a ficatului, pietre la rinichi, leziuni dermatologice, boli de piele, epilepsie, boli cardiace, purtatoare de pace-maker, afectiuni vasculare grave, tija metalica, interventii chirurgicale recente (5-6 luni), sarcina, menstruatie; Este contraindicata persoanelor care sufera de hemofilie sau care urmeaza un tratament cu anticoagulante.