Meniu Închide

Ce este cavitatia?

Cavitatia este o terapie de indepartare a depunerilor adipoase instetice bazata pe tehnologia ultrasunetelor de frecventa joasa. Aplicatie a tehnologiei moderne, cavitatia poate inlocui cu succes interventia cu bisturiul din chirurgia plastica. Rezultatele terapiei sunt echivalente liposuctiei clasice, insa fara durere sau alte complicatii specifice interventiilor invazive.

Programari telefonice

Cum actioneaza cavitatia?

Fiind bazat pe tehnologia ultrasunetelor de joasa frecventa, aparatul trimite unde radio ce patrund in tessutul adipos. In functie de intensitatea cu care este setat aparatul, acestea pot patrunde de la cativa mm pana la 5 cm profunzime. Ultrasunetele determina aparitia in tesutul adipos a unor mici bule gazoase, numite bule cavitationale. Prin implozia acestor bule are loc ruperea membranelor celulare care dezintegreaza celula adipoasa. Distrugerea celulelor grase elibereaza continutul lor – trigliceride, colesterol, acizi grasi, toxine – care este preluat si drenat de sistemul limfatic.

cum actioneaza cavittaia cu ultrasunete

Efectele cavitatiei

O prima consecinta a distrugerii celulelor grase o reprezinta reducerea tesutului adipos cu fiecare sedinta de tratament. Dupa cateva sedinte se poate observa schimbarea conturului corporal. Terapia poate fi aplicata pe aproape toate zonele corpului: brate, coapse, fese, gambe, abdomen, in general pe zonele „carnoase”.

Efectele cavitatiei sunt reducerea semnificativa a masei adipoase, remodelarea corporala progresiva si disparitia aspectului de coaja de portocala. Aceste 3 efecte principale sunt consecinta eliminarii nodulilor celulitici, unei mai bune oxigenari si vascularizari a tesuturilor subcutanate si a drenajului lichidelor stagnante. Rezultatele cavitatiei sunt masurabile, se pot observa diferentele intre situatia dinainte si dupa terapie.

Intrebari frecvente despre cavitatia cu ultrasunete

In timpul tratamentului este perceput un sunet a carei intensitate difera in functie de sensibilitatea auditiva a fiecaruia. Fenomenul se diminueaza pe parcursului tratamentului, dupa primele sedinte. In general tratamentul este placut si relaxant.

Cavitatia cu ultrasunete este o alternativa non-invaziva si non-agresiva pentru clasica liposuctie pentru ca nu este dureroasa, nu exista complicatii su timp de recuperare, nu perturba activitatile zilnice si nu este costisitoare.

Tratamentul este personalizat, in functie de particularitatile fiecarei persoane, de aceea numarul de sedinte variaza inter 6 si 10 pe fiecare zona. Rezultatele tratamentului devin vizibile dupa primele 3-4 sedinte pe zona respectiva.

O sedinta de tratament are o durata cuprinsa intre 30 si 50 de minute, in functie de zona. In prima faza se efectueaza cavitatia, cca 15 – 30 minute si apoi se efectueaza drenajul limfatic. Pentru drenaj limfatic se poate utiliza un aparat special conceput, aparatul de vacuum, Dermocell sau masaj manual.

Acest tratament poate fi aplicat tuturor persoanelor, insa nu este recomandat celor cu probleme cardiace, care au implantate pace-maker, femeilor insarcinate, care alapteaza sau se afla la menstruatie, persoanelor cu afectiuni vasculare grave, tumori sau boli de piele.

Da, persoanelor aflate in tratament li se recomanda un regim alimentar corect, activitati fizice usoare si consumul cantitatii recomandate de apa: 2 l zilnic. respectarea acestor recomandari maximizeaza rezultatele sedintelor de cavitatie cu ultrasunete. La incheierea sedintelor este recomandata efectuarea unor tratamente de mentinere la fiecare 3 luni.

Call Now Button