Meniu Închide

Afla totul despre celulita!

totul-despre-celulita

Cauzele celulitei:
Înainte de analizarea celulitei trebuie analizată epiderma feminină. Sistemul de plasă al epidermei masculine este diferit faţă de sistemul paralel la femei. Aceasta este o structură conţientă a naturii ce poate permite lărgirea şi întinderea pielii în caz de naştere. Această elasticitate în schimb duce la depozitarea apei şi a grăsimii care provoacă pierderea formei normale, în zonele tipice vor apare brazde, respeciv gropiţe.

celulita11
La femei pielea stă în rosturi drepte, paralele. Celulele de grăsime tind să se bombeze spre exterior. La bărbaţi grăsimea este strânsă ca într-o plasă. De aceea rareori apare celulita.

Celulita nu este doar o problema cosmetică. Celulele de grăsime, apasă dureros pe nervi şi pe acele vene subţiri ca părul. Cei care suferă de celulită nu suportă masajul, zona nu e alimentată bine cu oxigen şi se adună toxinele. Aceste zone de celulită sunt mult mai reci decât restul corpului. Dezvoltarea celulitei este urmarea vieţii fără mişcare, a alimentelor prea grase, a stress-ului şi a fumatului.

La femei, celulita se dezvoltă pe coapse şi pe fund. De la naştere, numărul celulelor adipoase este constant. Dacă corpul adună prea multă grăsime, volumul lor creşte de la mărimea capului unui ac de gămălie, la mărimea unui bob de fasole. La femei aceste centre pot reprezenta 25 % din greutatea corporală, iar la barbaţi doar 10%. În opoziţie cu celulita, pielea ce acoperă perniţele de grăsime este lucioasă şi întinsă, insensibilă la apăsări. Nu putem însă separa cele două lucruri, pentru că ele de obicei se dezvoltă împreună, sub celulită, totdeauna este o pernă de grăsime.

Ce este celulita?
a) Arderi defectuoase în ţesuturi;
b) Grăsime repanizată neuniform sub piele;
c) Noduri formate, compuse din grăsimi, apă şi toxine;
d) Circulaţie proastă a sângelui.

Cauzele celulitei şi acumulării grasimii
a) La supraponderali e prea multă depunere de grăsime în celule şi în spaţiul dintre celule;
b) Toxinele interioare blochează materialele rezultate din arderc;
c) Deranjamentul hormonal provoacă depunere de grăsime şi apă, pe fund, în interiorul şi exteriorul coapselor pe şold, pe pielea burţii, pe spate;
d) Proasta funcţionare a ficatului, rinichilor, o alimentaţie neraţională, puţine lichide, puţină mişcare, constipaţie, proasta circulaţie a sângelui.

Factorii care contribuie la dezvoltarea celulitei şi a grăsimilor
1.
Vene subţiri şi multe
Posibilitatea de circulaţie a sângelui în aceste vene foarte subţiri, scade în caz de hipertensiune sau proastă alimentaţie. În acest caz prea multe lichide ajung în spaţiul celulelor, oprind schimbul normal de substanţe al organismului, respecuv eliminarea toxinelor.
2. Aciditate mare
Apare în cazul unei alimentaţii proaste, stres, lipsă de mişcare, tutun. Acestea duc la creşterea conţinutului de sodiu şi crează acumulare de apă în celule. Se adună şi toxinele care împiedică schimbul între celule şi regenerarea lor. Acestea duc la o senzaţie de disconfort şi provoacă multe îmbolnăviri.
3. Produse reziduale
Din cauza creşterii acidităţii în organism, se acumulează substanţe nedigerate bine şi tot felul de componente chimice. Dacă aceste toxine cresc peste o limită, circulaţia limfatică, nu realizează transportul şi anularea lor, şi asta duce la inflamarea celulelor grase.
4. Cauze circulatorii
La şolduri, fund şi coapse, alimentarea cu sânge este mai slabă. Motivul, este lipsa de mişcare. Din această cauză, toxinele se acumulează în aceste locuri şi se ajunge la pierderea tonicităţii pielii.
5. Acumularea toxinelor şi stresul
Stresul produce loxine şi reţinc apa în iterstiţiu. Din această cauză organele (rinichi, ficat) care trebuie să anihileze toxinele, vor fi foarte încărcate.
Astfel, activitatea celulelor scade, cresc depunerile şi celulele de grăsime se umflă.
6. Cauze limfatice
Circulaţia limfatică are în organism rolul de transportator al rezidurilor. Când sunt defecţiuni în sistem (cum am arătat la punctele 1—5) din cauza modului de viaţă nesănătos, lumea noastră interioară “înebuneşte”. Circulaţia limfatică fiind îngreunată, se acumulează apă, degenerează celulele, pielea îmbătrâneşte şi se lasă, ducând la dezvoltarea celulitei prin umflarea celulelor grase.
7. Cauze hormonale
Repartiţia grăsimii o fac hormonii. Grăsimea în surplus, mai ales la femei se depune pe sold, burtă şi coapse, fund. Hormonii sunt răspunzători şi de structura ţesuturilor. Femeile din cauza ostrogenului, au sub piele mult mai multe ţesuturi şi straturi moi (sarcina), care sunt predispuse pentru celulită. La barbaţi structurile şi ţesuturile sunt mai tari şi mai întinse, neexistând deformaţii ale pielii.

Acestea sunt principalele cauze care conduc la :
– îmbătrânirea prematură
– celulita
– lăsarea pielii

Etapele unui tratament de succes:
• redarea elasticităţii şi prospeţimii pielii
• eliberarea toxinelor
• transportul, selectarea şi eliminarea toxinelor

STADIILE CELULITEI
În general luat, celulita are 3 stadii de dezvoltare, una uşoaraă, una mijlocie şi una profundă.

Stadiul 1. Celulita uşoara
Cetulita uşoard. de început, nu este observabilă cu ochiul liber, nici în timpul mersului nici în timpul şederii. Doar dacă strângem locul respectiv cu degetele, devine vizibilă o tentă uşoră de coajă de portocală a pielii.
Este posibilă vindecarea completă.

Stadiul 2. Celulita medie, cu aspect de piftie.
Această formă de celulită este deja observabilă şi în starea de relaxare a muşchilor, mai pregnant în zona pulpelor. Pe coapse, în zona internă a genunchilor şi a pulpelorş poţi localiza astfel de porţiuni.
În orice situaţie de acest fel, sunt posibile îmbunătăţiri vizibile. Este încă posibilă vindecarea, daca clientul respectă amănunţit celelalte indicaţii care privesc tratamentul de înfăşare aromoterapeutică (Modifiare alimentaţiei, mişcare, multe lichide, menţinerea echilibrului acid-baza, etc).

Stadiul 3. Celulita profundă, adâncă
În aceste situaţii avem de-a face cu forme grave de celulită. Porţiunile din corp atinse de acest stadiu, sunt moi, cu o structură neuniformă. Alimentarea pielii cu sânge este defectuoasă. Există o sensibilitate mărită a pielii, la apăsare. Nu mai este posibilă vindecarea completă, dar îmbunatăţire este posibilaă La un astfel de client, tratamentul aromoterapeutic prin înfăşare, trebuie efectuat în mai multe cure şi într-un mod regulat. Pentru păstrarea rezultatelor obţinute, noi recomandăm ca astfel de clienţi să nu întrerupă niciodată complet tratamentul. Bineînţeles că şi clientul aflat într-un astfel de stadiu, să-şi modifice modul de alimentare aşa cum a fost descris şi pentru cei aflaţi în stadiul doi.

CUM SCAPAM DE CELULITA????

In prima faza se incepe o corectie alimentara. Se consuma 2 l de apa/zi (fara a lua in calcul ceaiul, cafeaua, supa). Consuma mai multe fructe si legume in stare naturala. Scade consumul de glucide rafinate mai ales zaharul (inlocuieste-l cu zaharina). Evita carnea grasa, combinatiile de paine cu carne. Redu consumul de cafea, alcool, tutun si mai ales sucurile, acidulate sau nu.

In cea de-a 2 faza se incepe tratamentul anicelulitic:
– electrostimulare cu programe: slabit, drenaj limfatic, tonifiere;
– tratamente corporala la cald – in special impachetari cu namol pe baza de alge;
– termoterapie.
– folosirea unei creme anticelulitice profesionale.

Te-ar putea interesa si acestea:

Call Now Button